Állatbemutatók

ÓVODÁKBAN ÉS ISKOLÁKBAN

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK:
Állatbemutatóinkat szakképzett volt állatkerti munkatársunk Misi tartja, aki az állatok gazdija, gondozója és trénere egyben és minden állatát olyan mértékben ismer, hogy a legapróbb rezdüléseikről is percekig tud érdekességeket mesélni. Egy bemutatón a gyerekek általában 4-5 különböző állattal ismerkedhetnek ritka közelségből és általában mindegyikük kézbe vehető vagy simogatható. Bemutatós állataink listáját megtalálható weblapunkon, lehet jelezni hogy melyiküket preferálnák az adott bemutatón, de a bemutatóban szereplő állatok kiválasztása mindig csak az adott napon dől el, figyelembe véve az állatok vedlési, étkezési, párzási szokásait és egyéb tényezőket.
FONTOS! Kültéri helyszínen akkor tartható az előadás, ha minimum 25 fok van, nem esik az eső és biztosított az árnyák mind az előadó részére, de legfőképpen az állatoknak. Az előadások hossza és jellege a csoport korosztályától függően változik.

ÁLLATBEMUTATÓK ÓVODÁKBAN:

Óvodásoknak tartott előadások hosszát a korosztály és érdeklődés mértéke is nagyban befolyásolja, de javarészt 35-40 perc szokott lenni.
Bemutatóink több év tapasztalata alapján korosztálynak megfelelően van felépítve, illetve figyelünk arra is hogy a kevésbé bátor gyerekek is élményekkel legyenek gazdagabbak, ezért a különleges állatok között mindig van valami “cukiság” is. Rendkívüli öröm számunkra, hogy állatbemutatóink olyan maradandó emléket és élményt tudunk nyújtani a gyerekeknek, hogy egy következő bemutatók alkalmával maguk idézik fel a korábbi előadáson bemutatott állatokat és a róluk hallottakat.
Kiscsoportosok esetén még csak a legérdekesebb és legmegfogóbb érdekességeket meséljük el, összehasonlítjuk az állatokat és fokozott hangsúlyt kap az állatok érintése és simogatása.
A nagycsoportosok pedig az állatok megtekintésén és kézbevételén túl már sokkal több érdekességre nyitottak, saját élményeikből táplálkozva, játszva tanulhatnak az állatvilág szépségéről és az állatok szeretetéről.

ISMERETTERJESZTŐ ÁLLATBEMUTATÓK ISKOLÁKBAN:

Általános iskolákban tartott állatbemutatóink a tanórákhoz vannak igazítva és így minden esetben 45 percesek.  Nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek ismereteinek bővítésére a különleges élmény mellett. Sok esetben a biológia tanárok is csatlakoznak egy-egy osztályhoz és így rendkívül interaktív módon tudja felidézni a nemrég tanult ismereteket a tanulók számára. Természetesen itt sem maradhat el az állatok kézbevétele / simogatása.

SZOLGÁLTATÁSI DÍJAK:
Az állatbemutató díja 950.-Ft/gyermek, de minimum 55.000.-Ft

KEDVEZMÉNY NAGYOBB LÉTSZÁMÚ INTÉZMÉNYEKNEK:
Az egy napra szervezett, egymást követő bemutatók esetén, ha a gyermekek létszáma eléri a 100 főt akkor a bemutató díja 750.-Ft gyermekenként.
Az úgyszintén egy napra eső és egymást követő folyamatos előadások esetén 200 főt meghaladó gyermek esetén (általános iskolák részére elérhető opció) 600.-Ft/tanuló

INGYENES ÁLLATBEMUTATÓ:
Időszakonként lehetőség van fotózással egybekötött állatbemutatókra is, ami INGYENES a minimum 4 csoportos óvodák részére. Ebben az esetben a bemutató tartalmilag nem változik, csak olyan állatokkal készülünk, akiket a gyermekek érdeklődő tapizásán túl a szükséges világítás sem zavar. Erről bővebben olvashat weboldalunkon az Állatbemutatós fotózás menüpont alatt.

 KISZÁLLÁSI DÍJ:
Budapesti intézményekbe a kiszállás díjtalan.
Budapest határain kívül az útiköltség megfizetése mellett tudjuk biztosítani szolgáltatásainkat.

Születésnapi Állat Party

A legkisebb és legtöbbet látott állatok is teljes extázisba tudják ejteni a gyerekeket, hát ha még egy ritkán látott példányt láthatnak, érinthetnek, simogathatnak, foghatnak…
A fiús bulik körében eszméletlen nagy sikernek örvendenek a “Dínók leszármazottjai”, míg a kislányok  körében a “Hófehérkék” (albínó és fehér állatok) a megnyerőbbek. Ezeken a kis létszámú privát születésnapi ünnepségeken ,a felfokozott hangulatban, baráti és családias környezetben, szórakoztató módon, ismerkedhetnek az állatokkal és szerezhetnek maradandó élményt.
A gyerekeknek az emlékezetes élményt adjuk, a felnőtteknek pedig a szervezésben vagyunk partnerei. A meglepetés kedvéért az állatbemutatóval kapcsolatos egyedi elképzeléseknek sem szabunk határt, az észszerűség határain belül. A Születésnapi Állat Party díja, Budapest területén 40.000.-Ft, amely 1,5 órára  vonatkozik. Minden további óra 15.000.-Ft

RENDEZVÉNYEKEN

HÁZTÁJI ÁLLATSIMOGATÓ ​

Hamarosan…

Fotózás állatokkal

A bemutatókhoz hasonlóan rendezvényeken is biztosítani tudjuk állatainkat. Az állatok egyaránt közkedveltek a gyermekek és felnőttek körében is. Szinte minden rendezvény célcsoportjának érdekes és izgalmas állatokat tudunk vinni. Igények szerint az állatokkal lehet fotózkodni vagy profi fotózást is tudunk biztosítani, akár helyszíni greenboxos fotózással és nyomtatással, vagy a képek azonnali e-mailes küldésével. A helyszíneken készült képeket általában a rendezvényre szerkesztett kerettel vagy kisebb promócióval látjuk el. Ami a látogatónak egy meghatározó élményt jelent a rendezvényen. Rendkívül jó kísérő programja lehet ez minden rendezvénynek korosztálytól függetlenül. A rendezvény célközönségétől függően választjuk illetve ajánljuk állatainkat, annak érdekében, hogy minél nagyobb érdeklődésnek örvendhessenek. Az ilyen eseményeken az állatok minden esetben rotálódnak, így biztosítva nekik a nyugodt étkezési és pihenési időt. Illetve ez lehetőség a szervezőségnek, hogy a meghirdetett különböző állatokkal visszacsalják a helyszínre a látogatókat, akár többször is.
Rendezvényekhez nem tudunk általános alapdíjat meghatározni mert minden rendezvény más,
ezért kérjük kérjen árajánlatot az alább űrlap kitöltésével.

Gyakori kérdések az állatbemutatókat illetően

Az állatbemutatók és előadások megrendezésére az olyan helyszínek a megfelelőek akár bel vagy kültéren, amik árnyékosak, széltől és essőtől védettek, illetve 24fok körüli állandó hőmérséklet van. Az előadónak, állatok tárolójának és a bemutatott állatoknak legalább egy 4 méteres átmérőjű szabad terület szükséges.

A bemutatóinkon kizárólag a megfelelő egészségügyi állapotnak örvendő egyedek szerepelhetnek, ennek érdekében folyamatos gondozói és állatorvosi kontroll alatt állnak. Fontos tudni, hogy az ő szervezetük és immunrendszerük sok esetben gyengébb is lehet a miénknél ezért a  lehetőség szerinti kézmosást az állatbemutatókat megelőzően kérjük, utána pedig javasoljuk.

Bemutatós állataink között szerepelnek olyan állatok akik a korábbi nem megfelelő tartás miatt megsérültek és örökbefogadtunk. Ezek között vannak például égési és látás sérült állatok akik a speciális ellátásból adódóan megszokták az emberi közelséget, ezért kiváló egyedek a bemutatók alkalmával. Bemutatóink alkalmával mindig felhívjuk minden korosztály figyelmét a felelősségteljes állattartásra és akik már állattartók, azok bátran kérdezhetnek is a sok szakmai tapasztalattal bíró előadótól.

Az állatbemutatón szereplő állataink nem cirkuszi állatok, így őket semmilyen természetes környezetükben nem végzett cselekedetre nem ösztönözzük. Az ő trenírozásuk főleg arra irányul, hogy ne zavarja őket az állandó környezetváltozás, az emberek közelsége és érintése. Egy erre nem alkalmas királypiton például összegömbölyödne védekezésképpen, ezzel szemben a bemutatóinkon szereplő pitonokon nagyszerűen bemutatható a rájuk természetben is jellemző kígyózó mozgás, mert erre pszichésen alkalmasak és nem agresszívak.

Rendszeresen fogadunk be olyan állatokat amik átmeneti segítségre szorulnak, akár egészségügyi, akár családi okokból kifolyólag. Itt nem a cicákra és kutyusokra gondolunk, nekik kiváló erre szakosodott gondviselői és örökbefogadói hálózatuk van. Az általunk befogadott állatoknak igyekszünk az egészségügyi állapotát rendbe tenni, ha szükséges és új megfelelő otthont találni számukra. Mivel nagy számban és változatosan fordulnak meg nálunk az engedélymentesen tartható különleges állatkák, ezért könnyen tudjuk kiválasztani az olyan ritkább példányokat, akik alkalmasak lehetnek a bemutatókra.